Регистрация

Датски канелени рулца - канелснегле

Датски канелени рулца - канелснегле
Трудно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 7288

Домашни канелони с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 50 г масло (разтопено и охладено)
  • 300 мл топло прясно мляко
  • 25 г прясна мая
  • 1 яйце
  • 2 с.л. захар
  • щипка сол
  • 1 пакет ванилово нишесте
  • 500 г брашно

За пълнежа:

  • 150 г кафява захар
  • 100 г размекнато масло
  • 2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

На тестото:

1. Стоплете млякото и го смесете с маята.

2. Добавете яйцето и разтопеното масло.

3. Добавете захарта и солта.

4. Смесете с брашното и ваниловото нишесте.

5. Разбърквайте добре 5 мин.

На плънката:

1. Разточете тестото на голям правоъгълник. Поръсете с брашно, ако е тестото е прекалено лепкаво.

2. Намажете пълнежа и навийте тестото на руло.

3. Нарежете парчета с дължина 2 см. и ги поставете върху тава. Оставете ги да втасат, докато чакате фурната да се загрее до 200°С (около 30 мин.).

4. Намажете рулцата с разбито яйце, преди да ги опечете. Печете 10-15 мин., докато придобият златист цвят.

5. Използвайте обикновена глазура (от пудра захар и вода; трябва да е гъста), за да нарисувате спирали върху рулцата, докато изстиват.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта