Датски канелени рулца - канелснегле
Домашни канелони с масло.
Необходими продукти:
За тестото:
- 50 г масло (разтопено и охладено)
- 300 мл топло прясно мляко
- 25 г прясна мая
- 1 яйце
- 2 с.л. захар
- щипка сол
- 1 пакет ванилово нишесте
- 500 г брашно
За пълнежа:
- 150 г кафява захар
- 100 г размекнато масло
- 2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
На тестото:
1. Стоплете млякото и го смесете с маята.
2. Добавете яйцето и разтопеното масло.
3. Добавете захарта и солта.
4. Смесете с брашното и ваниловото нишесте.
5. Разбърквайте добре 5 мин.
На плънката:
1. Разточете тестото на голям правоъгълник. Поръсете с брашно, ако е тестото е прекалено лепкаво.
2. Намажете пълнежа и навийте тестото на руло.
3. Нарежете парчета с дължина 2 см. и ги поставете върху тава. Оставете ги да втасат, докато чакате фурната да се загрее до 200°С (около 30 мин.).
4. Намажете рулцата с разбито яйце, преди да ги опечете. Печете 10-15 мин., докато придобият златист цвят.
5. Използвайте обикновена глазура (от пудра захар и вода; трябва да е гъста), за да нарисувате спирали върху рулцата, докато изстиват.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ