Регистрация

Гювече с колбас, сирене и кашкавал



Гювече с колбас, сирене и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4301

Гювечета със зеленчуци, сирене, кашкавал, салам и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

По традиция гювечетата и сиренето по шопски, което е своеобразно безмесно гювече, се готвят бавно и под капак, за да се превърнат в едно наистина вкусно и изпъстрено с цветове и аромати българско ястие. Какво правят обаче онези домакини, които нямат време да чакат храната да се пече между 40 минути и час? За тях влогърката Милена дава една опростена идея за гювечета, които се приготвят за 15-тина минути и се изпичат за още толкова. А понеже стават много вкусни, се очаква за още четвърт час и да бъдат изядени. Ето как се правят:

Първо си нарязваме продуктите както следва - зелената и лютата чушка на ситни кубчета, доматите на кръгчета, колбаса на кръгчета или ленти, сиренето на плочки, а кашкавала на тънки и широки правоъгълници. След това стриктно редим в земните гювечета, на чието дъно сме сипали по 1 с.л. зехтин. Първо шайби домати, след това плочки сирене, после ленти колбас, отгоре кашкавал и пак доматени кръгчета. Върху тях поръсваме чушките, чукваме по едно яйце, по желание пукаме жълтъка му, за да се разтече и отгоре слагаме листенца магданоз.

Нетрадиционно за гювеч, ястието се пече в предварително загрята фурна и без капак, но пък става готово много бързо. Докато подредите трапезата и начупите хляба, с който ще го хапвате, идва и момента на сервирането и папкането. Внимавайте да не опарите лакомите си езичета.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта