Регистрация

Гъби в сметана върху канапе



Гъби в сметана върху канапе
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1237

Печурки в масло и сметана, поднесени върху пържени филийки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мазно ястие, но без месо... без месо, ала мазничко... Това е рецептата на Милена, публикувана в нейния влог da_sgotvim_s_milena, където се предлага един заместител на трезве чорба, подходящ за брънч или питателна уикендна закуска, пък защо не и за основно. Ястието представлява гъбена яхния в млечен сос, поднесена върху пържен хляб, а модерните люде могат да го нарекат гъби с масло и сметана върху канапе. И двете са истина, а ето и как се прави тази висококалорична, отрезвителна и засищаща храна.

Първо гъбите се нарязват и се пускат да поврят в подсолена вода. През това време се правят пържени филии по традиционния начин, като по желание можете да добавите мляко в яйцата. Така хлябът става по-тъмен при готвене, но и доста по-напоен. А щом сме готови с филийките, се очаква и гъбите да са се посварили. Изсипваме ги в гевгир, за да се отцедят от бульона и чинно си запазваме от него за следващия етап на готвенето.

В тиган се разтапя масло, а после в него се запържва брашно. Внимавайте да не стане на бучки, защото е неприятно при хапване. Долива се от бульона, добавят се гъбите, сол и пипер и заквасена сметана. Можете да използвате и неквасена готварска, която придава по-голяма нежност на ястието. Накрая канапето се сервира със заливка от гъбите и се хапва. Ако сте свикнали да изтрезнявате по български - с бира - знайте че се връзва добре с ястието. Ако пък го ползвате за официално основно или предястие, помнете, че и виното си върви.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта