Регистрация

Гъбено-сметанов сос за месо

Гъбено-сметанов сос за месо
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 896

Сос за месо с гъби и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пресни печурки
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. олио
  • 50 г масло
  • сол и бял пипер (може и с черен)
  • 500 мл сметана
  • 1 с.л. брашно
  • копър по желание

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, гъбите нарежете на тънки полумесеци или малки кубчета.

2. Сгорещете олиото, запържете лука докато стане прозрачен, добавете гъбите и маслото и пържете още 2-3 минути.

3. Добавете брашното и щом започне да покафенява, постепенно наливайте сметаната при непрестанно бъркане, за да не се получат бучки. После оставете да покъкри на умерен огън 5 минути.

4. Подправете щедро със сол и пипер и махнете от огъня. По желание добавете наситнен пресен копър.

5. Сервирайте като сос за печени меса - пилешко или телешко. Връзва се и с пуешки гърди и по-сухо свинско.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта