Регистрация

Гъбена супа с крема сирене и фиде

Гъбена супа с крема сирене и фиде
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5696

Супа без месо с картофи, гъби и сос от топено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,3 литра гъбен бульон (можете да разтворите сухи кубчета, ако не разполагате с течност от варене на гъби)
  • 250 грама сварени гъби или от буркан/консерва (нарязани на полумесеци)
  • 2 картофа
  • шепа фиде
  • 100 грама крема сирене
  • подправки на вкус

Начин на приготвяне:

1. Кипнете бульона.

2. Нарежете картофите на кубчета и ги добавете в гъбения бульон. Варете докато омекнат.

3. Щом картофите са готови, добавете в супата гъбите и фидето и оставете за 5 минути.

4. Изсипете и крема сиренето на малки порциики така, че да успее да се разтопи и смеси с бульона. Ако е много твърдо, го размекнете на тиган. Варете още 5-6 мин. до пълното му разтваряне.

5. На изключен котлон опитайте супата и добавете подправки на вкус.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта