Регистрация

Гръцки кюфтета с месо, картофи и лук

Гръцки кюфтета с месо, картофи и лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4517

Пържени кюфтета на маслена баня с апетитна спойка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма – смес
  • 2 картофа
  • 1 яйце
  • 1 голяма глава лук
  • ½ връзка магданоз
  • 100 г галета
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • олио

Начин на приготвяне:

1. В удобна за замесване на каймата тавичка изсипете мляното месо.

2. Настържете картофите и лука на ситно и ги отцедете от отделилата се течност. Прибавете в каймата.

3. Нарежете магданоза и го добавете към продуктите заедно с останалите подправки и галетата. Счупете отгоре и яйцето.

4. Замесете всичко заедно до хомогенизиране и оформете кръгли топченца. Ако не искате месото да се лепи по ръцете ви, мокрете ги периодично с вода докато правите кюфтетата.

5. Загрейте в тиган голямо количество олио, така че да може месните хапки да се пържат на маслена баня. Подгответе си за изваждане разлат (плосък и широк) съд, застлан с домакинска хартия, за да може да се отцедат кюфтенцата.

6. Пържете до готовност – тъмнозлатистата коричка е показател, че са готови.

7. Сервирайте с любимия хляб и сос по избор, като имате предвид, че в оригиналната рецепта към тези кюфтенца се поднася и специфичен млечен сос за потапяне с краставица, наречен дзандзики.

пържени малки кипърски кюфтена с кайма и картофи

гръцко плато с кюфтета, гарнитура и хляб

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта