Регистрация

Греховни печени фъстъци

Греховни печени фъстъци
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 16850

Домашни печени фъстъци с чубрица и солена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В моя плод и зеленчук продават български фъстък в разфасовки от по 500 грама на цена от 2,5 лв. Същото количество фъстък, но печен и в разфасовки ще закупите на двойно по висока цена, но не това е проблема. Става въпрос за качеството. Този който се продава в магазините като разфасовки, е или много мазен, или е безвкусен, или има странен вкус, или е много твърд и т.н. Точно това ме провокира, да действам. Отне ми няколко опита. Първият го изгорих. Вторият беше суров. На третия опит вече бях близо до истината. После добавих някоя и друга подправка и така се получи греховно вкусния фъстък. Запазват се хрупкави и ароматни няколко дни, но няма да ви отнеме толкова време да ги елиминирате.


Необходими продукти:

  • 500 гр сурови фъстъци
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. чубрица, но купете такава, която е микс с други подправки. В нея освен чубрица има червен пипер, сминдух, мащерка, риган и др.

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 220 градуса на горен и долен реотан. За предпочитане е да използвате голяма тава. Сложете на дъното й хартия за печене. Изсипете фъстъците в купа и ги наръсете с малко вода – така подправките ще залепнат по тях. Добавете брашното, солта и микса чубрица, който ви препоръчахме да използвате. Размесете ги добре с ръце и ги изсипете в тавата. Разстелете ги така, че да са на един ред. Веднага след като ги сложите, намалете фурната на 150 градуса. След 10 минути печене ги извадете и ги разбъркайте. Върнете ги отново за 10 мин. и отново ги разбъркайте, но сега трябва да ги пробвате. Не трябва да са препечени а да са хрупкави. Ако мислите че са почти готови, ги върнете във фурната и я изключете. Нека поседят в нея още 10-15 мин. Печенето на ядки е индивидуален процес, много зависи от вашата фурна. Затова всичко е въпрос на опит и грешка. Не се притеснявайте да експериментирате.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
6
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous09-12-2014
получи се много добре според инструкциите .... доволен съм

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта