Регистрация

Говежди шницели с гъбен сос

Говежди шницели с гъбен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3584

Телешка кайма с гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

За пържолата:

  • 1 кг говежда кайма (или телешка)
  • 2 малки глави лук, нарязани на кубчета
  • ¼ ч.ч. галета
  • сол и черен пипер на вкус

За гъбения сос:

  • шепа нарязани култивирани печурки
  • ½ ч.ч. телешки бульон (може и друг)
  • суха мащерка
  • сол и пипер
  • малко брашно или царевично нишесте
  • малко масло (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Смесете каймата с лука и галетата. Оформете топки и след това ги сплескайте. Можете да ги съхранявате в хладилник или да ги сготвите веднага.

2. Намажете незалепващ тиган с олио. Сложете месото в него. Изпържете шницелите и ги оставете настрана.

3. Сложете гъбите в тигана. В него трябва да са останали достатъчно сокове от месото. Добавете малко масло и запържете гъбите до кафяво. Добавете малко мащерка, смлян черен пипер и сол (по желание).

4. Добавете брашното постепенно, така че да не стане на буца. Излейте малко от телешкия бульон.

5. Оставете да къкри, докато се сгъсти. Ако искате по-рядък сос, сипете още бульон.

6. Отстранете от огъня и сервирайте с шницелите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта