Регистрация

Гигантска маслена бисквита тип пай

Гигантска маслена бисквита тип пай
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 525

Сладкиш от тесто за бисквити с масло, шоколадови капки, ванилия, кафява захар и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г масло - 1 малка опаковка
  • 80-100 г кафява захар
  • 2 яйца
  • ванилия - екстракт, есенция, ванилова захар - каквото имате
  • 150 г брашно
  • 1 ч.л. без връх сода
  • щипка сол
  • 50-100 г шоколадови капки (едри или дребни - каквито имате) по желание
  • орехи по желание

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете да омекне хубаво на стайна температура. Прехвърлете го в купа, добавете захарта и с миксер разбъркайте докато се получи крем.

2. Прибавете двете яйца и разбъркайте крема отново. Добавете ванилия.

3. Пресейте брашното в друга купа и го смесете със захарта и содата. Разбъркайте.

4. На части при непрестанно бъркане вкарайте брашното в тестото. На финала има шанс миксерът да се затрудни, защото се получава гъста лепкава смес. При необходимост сменете вида на бъркалките или довършете с вилица. Важно е тестото да е хомогенно.

5. Прибавете натрошени орехови ядки и шоколадови капки по желание. Размешайте.

6. Прехвърлете в намаслена малка тавичка с диаметър около 16 см. И да не успее да се запълни с цялото тесто, не е проблем. Леко заравнете отгоре и по желание поръсете още шоколадови капки и ядки.

7. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

8. След изваждане от печката изчакайте да се охлади 10-тина минути и можете да нарежете на триъгълни парчета. Ако искате да се изглезите, сложете си и топка сладолед в чинията.

 

Източник: YouTube/Island Vibe Cooking

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта