Регистрация

Вълча салата със спанак и бекон



Вълча салата със спанак и бекон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1319

Спаначена салата с бекон, крутони, варени яйца и екстри.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.03.2018

Богата салата, която няма да остави място за сновно, правят Лора и Стоян, като залагат на полезния спанак за основа на предястието. Но това е само заблуда, защото нискокалоричните листенца се сервират в компанията на парчаци бекон, пържени крутони, варени яйца и маринован лук. Така се получава вълчо мезе, което по време на диета можете да наречете обяд или вечеря.

Първо се нарязва на малки кубчета лук шалот, посолява се и се залива с бял оцет. Оставя се да се маринова. Пускат се яйцата да се сварят в подсолена вода. А през това време остава да си поготвим. Крутоните се пържат в зехтин, за да са мазнички и наистина хрупкави. На сух тган на няколко пъти се запича бекона, после се връща цялото количество в тигана и се добавя спанака. Ще ви е нужен голям съд. Разбърква се, готви се за кратко и се залива с оцетения лук, в който предварително сме наляли малко зехтин и сме овкусили с черен пипер.

Салатата се сервира топла, като се поднася с крутони и четвъртинки варени яйце. Хайде да видим кой няма да се засити с това!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта