Регистрация

Въздушни бухтички с малко мазнина



Въздушни бухтички с малко мазнина
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 912

Малки палачинки по американски, които се доближават до родните бухти с мая и прясно мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Аетитна и питателна семейна закуска - като такава естествено се готви на тиган и съдържа брашно и яйца. Но не е така тежка както познатите бабини бухти, нито пък е толкова лека като обикновените кадифени тънки палачинки. По калоричност и засищащост е някъде между двете познати закуски, но определено е по-лесна за приготвяне и доста по вкусна. Това са въздушните палачики на канала Всегда Вкусно.

Приготвянето започва като брашното се пресява в купа. Към него се добавят сол, захар и суха мая и се разбърква. Налива се разбито яйце и топло мляко - малко над телесната температура, но приятно на допир. Бърка се с дървена шпатула докато се получи течно лепкаво тесто. Не изисква месене, така че не се притеснявайте. В тестото се налива финално разтопено масло или олио и се покрива със стреч фолио. Оставя се да втаса за 1 час - време през което можете да приготвите себе си и децата за предстоящия ден.

После в тиган се сгорещява олио колкото да покрие дъното на съда. С лъжица се гребва от тестото и се изсипва в сгорещената на умерен огън мазнина. Готви се за около 2 минути от страна. А след това можете да сервирате с поръска от пусра захар, мед, мармалад, течен шоколад или бита сметана с плодове. Любителите на соленото биха си хапнали тези бухти с лютеница и сирене или парче шунка или слайс бекон и майонеза.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта