Регистрация

Вредни храни, които безразсъдно ядем



Вредни храни, които безразсъдно ядем
  |   Порции   |   Видяна: 1461

Забравете за чипсовете, майонезата и вафлите, ако искате да сте здрави и витални.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Къде от традиция, къде от незнание или непукизъм, но българинът влиза в топ 10 за нациите, които се хранят особено нездравословно. Националната ни кухня съдържа много рецепти със запръжки, бяла захар и пагубна комбинация на продукти, които според теорията на разделното хранене трябва да се ядат не само в различни основни ястия за деня, а в различни дни от седмицата. Последствията от тази хранителна немарливост са понижен имунитет, затлъстяване и купища здравословни проблеми.

Но днес дори и наследниците на Бай Ганьо вече умеят да обръщат очи към добрия пример на здравомислещия европеец. В страната ни отварят все повече магазини за здравословни и био продукти. Материалите, посветени на правилното хранене са четени, търсени и се популяризират ежедневно. Следят се тенденции в диетиката и се следват принципи на здравословната кухня дори в детски градини, училища и ресторанти. Така стъпка по стъпка българинът напуска блатото на доскорошното си хранително невежество.

Ето едно видео на v-box7 канала faktite, в което разбираме за някои от най-вредните продукти, търсени на родния пазар, за които е добре да забравим, ако държим на здравето и привлекателния си външен вид. Трогателно е, че голяма част от тях са залегнали като обичан гъдел за небцето още от нашите предци. Гледайте видеото, за да разберете кои храни и напитки е добре да подминете, когато отидете на пазар следващия път. Още повече, когато пълните количката с отговорност към вашите деца!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта