Регистрация

Влажен кекс с бял шоколад и ягоди



Влажен кекс с бял шоколад и ягоди
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1388

Тънък кекс с масло, шоколад и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.05.2018

Влажен кекс с ягоди, който не може да се похвали с обем и пухкавост, но за сметка на това може да се изфука с неповторим вкус, маслена сърцевина, шоколадова сладост и аромат на ванилия и ягоди, правят Лора и Стоян, за да представят рецептата за шведски сладкиш без набухватели. Приготвя се сравнително лесно и за по-малко от час попада на трапезата под формата на неустоим десерт с изискана визия.

Първо маслото се разтопява на водна баня и след като се втечни и е още топло, в него се натрошава бял шоколад, който да се стопи от температурата. Двете съставки се разбъркват докато се превърнат в течна сладка каша. В друг съд се разбиват яйца със захар и ванилия. В трети - се смесват брашно с щипка сол. Яйцата и масления шоколад се изсипват при брашното, добавят се лимонови корички и сместа се превръща в лепкаво, сравнително течно хомогенно тесто. То се прехвърля в намаслена формичка за сладкиши с дупка и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-17 минути.

След изваждане се охлажда. Вади се от формата и се прехвърля в поднос за торти. Поръсва се с пудра захар през цедка и по желание се украсява с резени пресни ягоди. Гледайте каква украса правят Лора и Стоян във видеото на Бон Апети.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта