Регистрация

Вити банички с тиква

Вити банички с тиква
  |   Порции 6-8   |   Видяна: 4047

Тиквеник с масло и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет готови фини кори
  • 800 грама тиква
  • 2 пакетчета масло /250 гр./
  • 250 грама кристална захар
  • 100 грама орехови ядки
  • 100 грама галета
  • канела на вкус
  • 1 ванилия (пакетче есенция)
  • 100 грама пудра захар
  • 2 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

Тиквата нарязваме на парчета  и настъргваме на едро ренде. Леко отцеждаме. Задушаваме я с част (2-3 супени лъжици) от маслото до омекване. Смесваме я със счуканите орехови ядки, галетата и канелата.

Взимаме две заедно слепени кори от пакета. Намазваме добре с помощта на силиконова четчица разтопено масло и наръсваме равномерно с плънката. След това посипваме с кристална  захар. Навиваме на руло, което после завиваме на охлюв. Така продължаваме до изчерпването на корите, плънката, захарта и маслото. Получените рула-охлюви нареждаме в намазнена с олио тавичка. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до получаване на златист загар. Още  топли ги наръсваме с пудрата  захар, смесена с ванилията.

Да ви е сладко!

тиквеник с орехи, канела и масло

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта