Регистрация

Вечеря с омари за специални случаи

Вечеря с омари за специални случаи
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5728

Омари и скариди с аспержи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 опашки от омар
  • 10 скариди от най-големите
  • половин килограм аспержи
  • 1 буркан сърцевина от артишок в собствен сос (продават го и във вид на консерва)
  • 4 големи гъби на парчета
  • зехтин с босилек (или по отделно)

Начин на приготвяне:

На морските дарове:

1. Предварително загрейте фурната на 190 градуса.

2. За да приготвите опашките, обърнете черупката с ръце, а след това използвайте кухненска ножица, за да срежете черупката, която покрива частта с месото.

3. Намажете омарите и скаридите със зехтина с помощта на четка за готвене.

4. Сложете да се пекат.

На зеленчуците:

1. Загрейте малко зехтин в тиган и добавете аспержите. Приготвяйте на среден огън около 10 минути.

2. Изсипете артишока заедно със сока.

3. Добавете гъбите

4. Гответе на среден огън за 15-20 минути.


Когато скаридите са се свили така, че двата им края да се опират, и омарите са напълно готови и побелели, аранжирайте според фантазията си в чинии. Добавете зеленчуците отстрани и сервирайте веднага.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта