Регистрация

Великденска мазурка - пай с мармалад



Великденска мазурка - пай с мармалад
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1325

Полска мазурка - сладкиш с маслено тесто и плънка от плодов конфитюр.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.04.2018

Царска мазурка - това е полски сладкиш, направен от маслено тесто с преплетена повърхност като на пай. Но в образувалата се тестена решетка след изпичане и охлаждане пълним с два вида плодово сладко с контрастиращи цветове. Така се получава празничен десерт с изящна визия, който лесно се прави в домашни условия.

Първо замесваме тестото като с миксер разбиваме масло на стайна температура с пудра захар и ванилия. След като се получи кремообразна смес, добавяме заквасена сметана и яйце и бъркаме отново. Отделно с помощта на чопъра превръщаме пакет филирани бадеми в брашно, а след това към тестото добавяме и сухите съставки - брашното от ядки и бяло брашно. Замесваме твърдо тесто, което се оставя да почине в хладилника за 15 минути.

На следващ етап застиламе правоъгълна тава с хартия за печене и си вадим 2/3 от тестото. Не без усилия разточваме на тънка кора, която да полегне в тавата, като правим и около 2 см. борд. От останалото тесто се изрязват лентички и се редят на ромбове по повърхността на сладкиша. Гледайте във видеото точно как се прави - не е сложно. Подредения сладкиш намазваме с рабит жълтък с малко вода и печем за 15-20 минути на 180 градуса.

След като се охлади, пълним получените от шарката килийки с мармалад. Лора и Стоян избират малини и кайсии, но можете да импровизирате и с други сладка с контрастиращи цветове. След това се поръсва с пудра захар и е готово за сервиране. Ето как се прави сладка мазурка за ядене.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта