Вегетарианско чили с тофу
Лют боб с царевица, ядки и тофу.
Необходими продукти:
- 1 глава жълт лук, нарязан на кубчета
- 1 червена сладка чушка, нарязана на кубчета
- 3 скилидки чесън, счукан
- 2 с.л. зехтин
- 2 ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. едро смлян червен пипер
- 450 г твърдо тофу, отцедено
- 2 консерви (по 415 г) нарязани на кубчета домати, със сока
- 1 консерва (800 г) наситнени домати
- 1 консерва (100 г или директно пресни) нарязани на кубчета чушлета халапеньо, отцедени
- 1 консерва (100 г или директно пресни) зелени чилита, отцедени
- 2 консерви (400 г) черен боб, отцеден
- 1 консерва (400 г) маслен боб, отцеден
- 250 г прясна или замразена царевица
- 250 г цели печени ядки кашу (или фъстъци)
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте лука, сладката чушка и чесъна в голяма тенджерка със зехтин на умерено силен огън докато лукът започне да омеква.
2. Прибавете кимиона и двата вида червен пипер.
3. Натрошете тофуто в сместа и сотирайте още 5 мин.
4. Намалете огъня до умерен. Прибавете всички домати, халапеньото, зеленото чили, черния боб и масления боб, царевицата и кашуто. Разбъркайте хубаво. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри за 1 ч., като разбърквате. Прибавете сол и пипер, на вкус.
5. По желание прибавете заквасена сметана и настърган чедар и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ