Регистрация

Вегетарианска мусака от тиквички с яйца и сирене



Вегетарианска мусака от тиквички с яйца и сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1988

Печени тиквички със сирене и извара в яйчен сос под кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сиренена мусака от тиквички с извара и копър, яйце и сирене, ядки и мляко показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Ястието е здравословно и нискокалорично, засиащо и българско и се включва в рецептите от кампанията Внимание чупливо за предотвратяване на остеопорозата. Приготвя се с традиционни народни продукти, вкусно и сочно е и няма да натежи на стомаха, но ще засити.

Първо тиквичките се измиват хубаво и все кората се режат на овали. Не бива да са прекалено тънки. Следва да се посолят и да се оставят настрана, за да си пуснат водата. През това време се разбиват яйцата за плънката като се добавя сирене и извара. Можете да сложите подправка по желание - чубрица, мащерка, сминдух или да оставите чистият мек вкус да радва сетивата в необлагородено състояние.

Тиквичките се подсушават с домакинска хартия или салфетка и се запържват за кратко в малко олио на умерен огън двустранно. Половината се редят на дъното на тава, след това се изсипва плънката, поръсва се с пресен копър и натрошени или смлени бадеми за хрупкав елемент и отгоре се редят другата половина тиквички. На финала се залива с разбити яйца с мляко и се поръсва с щедро количество рендосан кашкавал.

Ястието влиза във фурната на 180 градуса за 40-45 минути - докато хване апетитна коричка. Как точно се приготвя и какви са грамажите на продуктите - гледайте във видеото на Иван Звездев по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта