Регистрация

Вегетарианска кесадила за закуска

Вегетарианска кесадила за закуска
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4615

Златисто запечена тортила със сос и много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 тортили - брашнени, пшенични, спаначени - каквито обичате
  • 1/2 ч соев сос (соево чоризо е идеалният вариант)
  • половин глава жълт лук, нарязан на кубчета
  • половин червена сладка чушка, нарязана на кубчета
  • 2 разбити яйца
  • 1/2 чаша натрошено сирене чедър
  • щипка червен пипер на люспи
  • сол и пипер на вкус
  • заквасена сметана, гуакамоле или салса за потапяне

Начин на приготвяне:

1. В същия тиган, в който ще приготвяте кесадилата, разбъркайте яйцата до желаната готовност. Отделете настрана.

2. В друг тиган задушете лука, чушките и соевия сос, докато омекнат зеленчуците.

3. Разбъркайте вътре яйцата и пригответе тигана от тях за тортилата.

4. Сложете тортилата в тигана и добавете сиренето. Сега сипете яйчената смес и прегънете тортилата.

5. Леко запечете до кафяво тортилата от двете страни, като подхвърляте внимателно.

6. Поднесете с любимите си подправки.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта