Регистрация

Вегански пържен ориз със сос терияки

Вегански пържен ориз със сос терияки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 6004

Японска рецепта за вегетарианци с ориз и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаши варен ориз
  • 2 чаши нарязано китайско зеле
  • половин чушка камба, ситно нарязана (по желание)
  • половин чаша ситно нарязани моркови
  • 1 чаша пресен плосък грах, нарязан диагнонално на тънки люспи
  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • половин чаша нарязан магданоз
  • 2 с.л. терияки сос
  • 1 с.л. олио от рапица за пържене
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олио в тиган. Добавете лука и запържете бъркайки, докато стане леко прозрачен.

2. Добавете граха и китайското зеле. Задушете зеленчуците, докато се оцветят в ярко зелено.

3. Добавете чушките или ситно нарязаните моркови. Задушете за около 2 минути.

4. Овкусете с щипка сол и пипер.

5. Добавете ориза и бързо го разбъркайте и запържете. Нека зеленчуците и ориза се смесят много добре.

6. Добавете 2 с.л. сос терияки и разбъркайте всичко. Запържете за още 1 минута.

7. Накрая, добавете прясно нарязан магданоз, разбъркайте и оставете ориза за още една минута на котлона.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. са
  2. Сирене
  3. ère
  4. тур
  5. 808
  6. Чес
  7. цвекло
  8. Мляко
  9. сол

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта