Вегански пържен ориз със сос терияки
Японска рецепта за вегетарианци с ориз и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 чаши варен ориз
- 2 чаши нарязано китайско зеле
- половин чушка камба, ситно нарязана (по желание)
- половин чаша ситно нарязани моркови
- 1 чаша пресен плосък грах, нарязан диагнонално на тънки люспи
- 1 малка глава лук, ситно нарязана
- половин чаша нарязан магданоз
- 2 с.л. терияки сос
- 1 с.л. олио от рапица за пържене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олио в тиган. Добавете лука и запържете бъркайки, докато стане леко прозрачен.
2. Добавете граха и китайското зеле. Задушете зеленчуците, докато се оцветят в ярко зелено.
3. Добавете чушките или ситно нарязаните моркови. Задушете за около 2 минути.
4. Овкусете с щипка сол и пипер.
5. Добавете ориза и бързо го разбъркайте и запържете. Нека зеленчуците и ориза се смесят много добре.
6. Добавете 2 с.л. сос терияки и разбъркайте всичко. Запържете за още 1 минута.
7. Накрая, добавете прясно нарязан магданоз, разбъркайте и оставете ориза за още една минута на котлона.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ