Регистрация

Вегански пържен ориз със сос терияки

Вегански пържен ориз със сос терияки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4299

Японска рецепта за вегетарианци с ориз и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаши варен ориз
  • 2 чаши нарязано китайско зеле
  • половин чушка камба, ситно нарязана (по желание)
  • половин чаша ситно нарязани моркови
  • 1 чаша пресен плосък грах, нарязан диагнонално на тънки люспи
  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • половин чаша нарязан магданоз
  • 2 с.л. терияки сос
  • 1 с.л. олио от рапица за пържене
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олио в тиган. Добавете лука и запържете бъркайки, докато стане леко прозрачен.

2. Добавете граха и китайското зеле. Задушете зеленчуците, докато се оцветят в ярко зелено.

3. Добавете чушките или ситно нарязаните моркови. Задушете за около 2 минути.

4. Овкусете с щипка сол и пипер.

5. Добавете ориза и бързо го разбъркайте и запържете. Нека зеленчуците и ориза се смесят много добре.

6. Добавете 2 с.л. сос терияки и разбъркайте всичко. Запържете за още 1 минута.

7. Накрая, добавете прясно нарязан магданоз, разбъркайте и оставете ориза за още една минута на котлона.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта