Ванилов пудинг с вафлички
Пудинг с ядки, вафлени кори и шоколад.
Необходими продукти:
- половин консерва кондензирано мляко
- 2 чаши студена вода
- пакетче ванилов пудинг на прах (тези на др. Йоткер, които се продават в почти всеки хранителен магазин ще свършат перфектна работа)
- 600 мл бита сметана
- вафлени кори, натрошени на парченца.
- един презрял банан
- какао на прах / настърган шоколад за декорация
- ядки /лешници или фъстъци/ за декорация
Начин на приготвяне:
1. Разредете кондензираното мляко с водата докато се получи хомогенна смес.
2. Изсипете ваниловия пудинг на прах в млякото и бъркайте докато се сгъсти.
3. Изстудете сместа поне за 4 часа в хладилник.
4. Разбийте с миксер сметаната до получаване на пенеста консистенция.
5. Започнете бавно да изсипвате пудинга, без да спирате да бъркате. След като разбъркате и смесите съставките добре, оставете в хладилника за още 4 часа.
6. Вземете стъклени купички. На дъното сложете пудингов крем, отгоре нарежете няколко шайби банан, после ги покрийте с пудинга, върху пудинга наредете втори банано слой.
7. Най-отгоре сложете отново крем, а върху пудинга поръсете с вафлените кори, ядките и настъргания шоколад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ