Регистрация

Ванилов пудинг с вафлички

Ванилов пудинг с вафлички
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6178

Пудинг с ядки, вафлени кори и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • половин консерва кондензирано мляко
  • 2 чаши студена вода
  • пакетче ванилов пудинг на прах (тези на др. Йоткер, които се продават в почти всеки хранителен магазин ще свършат перфектна работа)
  • 600 мл бита сметана
  • вафлени кори, натрошени на парченца.
  • един презрял банан
  • какао на прах / настърган шоколад за декорация
  • ядки /лешници или фъстъци/ за декорация

Начин на приготвяне:

1. Разредете кондензираното мляко с водата докато се получи хомогенна смес.

2. Изсипете ваниловия пудинг на прах в млякото и бъркайте докато се сгъсти.

3. Изстудете сместа поне за 4 часа в хладилник.

4. Разбийте с миксер сметаната до получаване на пенеста консистенция.

5. Започнете бавно да изсипвате пудинга, без да спирате да бъркате. След като разбъркате и смесите съставките добре, оставете в хладилника за още 4 часа.

6. Вземете стъклени купички. На дъното сложете пудингов крем, отгоре нарежете няколко шайби банан, после ги покрийте с пудинга, върху пудинга наредете втори банано слой.

7. Най-отгоре сложете отново крем, а върху пудинга поръсете с вафлените кори, ядките и настъргания шоколад.



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта