Регистрация

Ванилов кейк на водна баня



Ванилов кейк на водна баня
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2314

Азиатски белтъчен кекс с Ру и кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.09.2017

Правим азиатски кекс по рецепта на Лора и Стоян, а гледайки как се готви, разбираме, че това е достъпен и лесен сладкиш и за българската домакиня, който не изисква странни продукти и не се приготвя по непознати начини за европееца. Крайният резултат е кръгъл белтъчен десерт с хрупкава коричка, приятна сладост и уникална текстура на сърцевината, заради която водещите го наричат памучен кейк.

За начало се разделят белтъците от жълтъците на 6 яйца и към жълтъците се добавят още две яйца. После се разбиват със захар, а белтъците се превръщат в пухкава пяна, която се ароматизира с ванилия. Отделно се приготвя Ру или пържено брашно в масло, което след готовност се смесва с кондензирано мляко. Накрая се обединяват всички продукти и кейкът се изсипва в тава, която се слага в по-голяма тава, напълнена с вода. Ако използвате съд с регулиращо се дъно, не забравяйте да го изолирате от водата с алуминиево фолио.

После сладкишът се пече на слаба фурна за 50 минути, а след това се охлажда. Поднася се по желание с домашен конфитюр или топка сладолед. Ето как приготвиха Лора и Стоян конфитюр от сини сливи с портокалови корички и ядки:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта