Регистрация

Бяла риба с чесън, горчица, масло и сметана

Бяла риба с чесън, горчица, масло и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1185

Филе от треска със сос от масло, сметана и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • 50 г масло
  • 250 мл млечна течна готварска сметана (незаквасена)
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 с.л. рендосан лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. горчица

За рибната част:

  • 800-1000 г обезкостено филе от треска или друга бяла риба
  • сол и пипер
  • листата на 2-3 стръка магданоз
  • резени лимон

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото и щом е добре втечнено, го изсипете в купичка.

2. Добавете сметаната, като леко я подгреете до телесна температура.

3. Прибавете още рендосания лук, намачкания чесън, сол и горчицата. Разбъркайте хубаво.

4. В неголяма тава подредете рибните филета, като можете да ги нарежете на 2-3 по-малки парчета, ако са прекалено големи. Можете да оставите и цели - въпрос на вкус и личната ви представа за визията е. Не трябва да остава много разстояние между тях - преценете си добре размерите на тавата. Редете рибата с частта, откъм която би трябвало да е кожата надолу към тавата. Нека пръхкавото коремно месо гледа нагоре.

5. Поръсете със сол и пипер, залейте със соса и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

6. Докато рибата се пече, си нарежете лимон и наситнете магданозените листа.

7. След изваждане от фурната веднага залейте с лъжица рибата със соса от готвенето. Поръсете с наситнен магданоз, подредете резени лимон и можете да сервирате с пресни зеленчуци или друга гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта