Регистрация

Бяла риба с моркови, майонеза и кашкавал

Бяла риба с моркови, майонеза и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 512

Печено филе от бяла риба с покривка от пържени моркови с лук, пласт от майонеза с чесън и коричка от кашкавал с копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г филе от бяла риба от вид по желание - пангасиус, хек, треска или друго
  • 3 средни глави лук
  • 2 моркова
  • сол и пипер
  • 4 с.л. олио
  • 2 скилидки чесън
  • 4-6 с.л. майонеза
  • 150 г кашкавал
  • листа пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Филетата риба обтрийте със сол и пипер. Застелете тава с хартия за печене или фолио и подредете плътно филетата - може и да се застъпват или директно да редите на два пласта, ако са прекалено тънки.

2. Лука нарежете на полумесеци, а морковите рендосайте на едро ренде. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука за 5 минути до получаването на златист загар, добавете морковите и гответе при периодично мешане докато омекнат. Овкусете със сол и пипер. Получената запръжка разпределете върху рибата.

3. Намачкайте скилидките чесън и ги разбъркайте с майонезата. С този крем намажете върху запръжката.

4. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

5. През това време рендосайте кашкавала и когато четвърт час от печенето изтече, го поръсете отгоре. Върнете за още 10-12 минути на същата температура.

6. Щом извадите ястието, го поръсете с листенца наситнен копър. Изчакайте съвсем леко да изстине, нарежете на 8 квадрата и сложете по 2 квадрата един върху друг в порция. Така ще се получи по-обемно и красиво блюдо.

Хапвайте докато е топло! Да ви е сладко!

 

Източник: YouTube/Вкусньiе идеи от Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта