Регистрация

Бяла риба с гъби, сметана и естрагон

Бяла риба с гъби, сметана и естрагон
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1531

Треска на тиган в сметанов сос с лук, гъби и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филе от треска или друга бяла риба
  • 250 г дребни гъбки
  • 2 глави лук
  • 250 мл готварска незаквасена сметана
  • връзка пресен естрагон
  • 100 мл сухо бяло вино
  • сол и пипер на вкус
  • 30 г масло
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Рибата измийте и подсушете с домакинска хартия. Нарежете на парчета и обтрийте със сол и пипер.

2. Лука наситнете, гъбите измийте. Ако са по-големички - разполовете.

3. Сгорещете олиото и маслото в тиган и запържете лука за 1-2 минути. Добавете гъбите и гответе докато омекнат.

4. Избутайте гъбите с лука в едната страна на тигана и подредете парчетата риба да се запекат. След 2 минути обърнете от другата страна.

5. Залейте със сметаната ястието, овкусете с още сол и пипер, ако има нужда и рзбъркайте.

6. Щом кипне, добавете бялото вино и естрагона. Оставете да къкри на слаб огън 4-5 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта