Регистрация

Бяла риба в бирена панировка

Бяла риба в бирена панировка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1608

Панирана бяла риба в бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г бяло брашно
  • 370 мл бира
  • сол и пипер
  • 4-5 филета бяла риба (около 800 г общо)
  • растителна мазнина за пържене
  • лимон

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното във висок и тесен съд. Налейте отгоре бирата и разбъркайте докато се получи смес с гъстотата на боза и без бучки от брашното.

2. Рибните филета обтрийте със сол и пипер.

3. Сгорещете олио в тиган, така че добре да покрива дъното поне 1 пръст.

4. Взимайте филенце и го топвайте в тестото. Трябва да се задържи доста върху него и да стане дебело парче.

5. Пускайте в добре сгорещената мазнина и пържете двустранно до образуването на златиста коричка.

6. Вадете в съд, засталн с домакинска хартия.

7. Сервриайте с резени лимон и гарнитура по избор. Ако ви е останало от панировката, можете да пръжнете някой и друг зеленчук в нея. Пресни зеленчуци също са необходими, защото храната все пак е пържена.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта