Регистрация

Бърз пай с гъби или гъбена мусака

Бърз пай с гъби или гъбена мусака
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 321

Вегетарианска мусака с гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 100 мл майонеза
  • 125 мл (една малка кофичка) заквасена сметана
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 140 г брашно (1 ч.ч.)
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 20 г масло
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 500 г гъби
  • сол и черен пипер
  • олио или масло за намасляване на тавата

Начин на приготвяне:

1. Започнете с тестото като в купа разбиете яйцата, прибавите след това майонезата и заквасената сметана и превърнете в хомогенна смес.

2. Добавете солта и захарта, след това постепенно вкарайте и брашното - бърка се с тел, не с миксер. На финала се добавя содата и се разбърква. После се оставя да се активира докато се приготви другата част от ястието. Сместа трябва да прилича на гъста каша.

3. Нарежете лука и гъбите на шайби, морковите рендосайте на едро ренде.

4. Сгорещете маслото и запържете лука до леко покафеняване, псоле добавете гъбите и моркова и гответе на умерен огън 15 минути. Трябва да се изпари цялата вода от запръжката. Овкусете със сол и пипер.

5. Застелете форма за торти с махащо се дъно с хартия за печене. Намажете с масло хартията и стените на формата.

6. Изсипете половината тесто на дъното и заравнете. След това изсипете цялата плънка, заравнете отново и покрийте с останалото тесто.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. След изваждане оставете да почине 5-8 минути. После махнете стената на формата и ястието е готово. Реже се на триъгълни парчета като торта.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта