Регистрация

Бързо цвете от червена ябълка



Бързо цвете от червена ябълка
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2259

Елегантна украса от ябълки в стил карвинг за начинаещи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесна и красива идея за украса на блюда с ябълка или хитър начин да накараме децата си да хапнат от полезния плод виждаме в италиански youtube канал за онлайн обучение на начинаещи карвинг ентусиасти. Остър нож, дъска, червена ябълка и клечка за зъби са единствените материали, които ще ни трябват за създаването на тази декорация, а между 5 и 10 минути е времето, за което ще се справим със задачата. Тук не се изискват карвинг познания и тренировки, а само малко търпение и точна ръка.

Ябълката се измива хубаво, подсушава се и се поставя на дъската странично. След това се правят тънки напречни разрези, като е добре плодът да остане с кората си, която хем ще скрие част от потъмняването при окисление, хем ще придаде допълнителна красота. Когато цялата ябълка е превърната в тънки шайби, те се сглабят отново в цял плод и се пробождат от едната страна с клечка за зъби, парти клечка или шишче. После с отмерени движения резените се разтварят като триизмерно ветрило. Украсата е готова.

Сега по желание можете да напръскате с лимонов сок, за да остане декорацията свежа по-дълго време. Ако ще давате плода на детенце, по-добре не прибавяйте киселина към вкуса му. Но сервирайте бързо, защото до половин час каретата на Пепеляшка ще започне да се превръща в тиква. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта