Регистрация

Бързи питчици със сирене



Бързи питчици със сирене
Лесно   |   Порции 18 хлебчета   |   Видяна: 1736

Содени хлебчета с парченца сирене и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мисията da_sgotvim_s_milena се превръща в лесната и вкусна задача да си омесим малки питки със сиренено тесто. Авторката на рецептата ги нарича мързеливки, защото се правят съвсем лесно, без много месене и без втасване, а накрая ни радват с уханието на любимите бабини сиренени содени хлебчета от едно време. Ако следвате тази рецепта, дори и да месите за първи път, няма къде да сбъркате.

Содата се погасява в киселото мляко и сместа се изсипва в купа. Към нея се добавят натрошено сирене или рендосан кашкавал (а може и двете), олио и брашно. От тези продукти след известно бъркане се получава тесто, което с навлажнени ръце се оформя на малки леко сплеснати тестени кюфтета, които се подреждат в тава, застлана с пергаментова хартия. Важно е да им оставите аванс да се раздуят от содата. Големината, с която ще ги направите зависи изцяло от вкуса ви и нуждите, за които ще ги ползвате.

Наредените питки можете да намажете с разбит жълтък или зехтин и да поръсите със семена и подправки. Влогърката Милена пък избира да боцне по резен масло в средата им. Импровизирайте, за да постигнете най-доброто. А накрая си оставете време да си ги хапнете докато са още топли и меки. Да ви е сладко!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта