Регистрация

Бързи зеленчуци с чили

Бързи зеленчуци с чили
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1648

Почти сварени желенчуци в бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 шепи листни зелени азиатски зеленчуци по избор
  • олио
  • сол или пилешки/зеленчуков бульон на прах
  • готов чили сос (по желание) (може да приготвите домашен от счукани червени чилита, чесън, джинджифил, сол и лимонов сок)

Начин на приготвяне:

1. Напълнете малка тенджера наполовина с вода и оставете да заври.

2. Почистете зеленчуците от твърдите краища и ги измите хубаво с вода. Нарежете ги на желаната големина.

3. Добавете 1 с.л. сол (или бульон на прах) в кипящата вода, разбъркайте и сложете зеленчуците, като пуснете първо стеблата, а след това листата им. Овкусете с още 1 с.л. сол или бульон и след това прибавете около 1 с.л. зеленчуково олио. Варете до омекване, като разбъркате 1-2 пъти, за да се разтвори по-добре солта и да не залепне за листата - около 30-45 сек.

4. Извадете зеленчуците от водата и ги сложете в гевгир да се отцедят много добре - ако трябва, притиснете леко, за да излезе колкото се може повече вода. Прехвърлете ги в купа. Поръсете ги с чили сос, ако ще използвате и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта