Бърза и лесна торта с ядки и шоколад
Шоколадова семейна торта за начинаещи готвачи и сладкари.
Необходими продукти:
За тестото:
- 200 грама брашно
- 230 грама захар
- 250 мл заквасена сметана
- 2 яйца
- 130 мл кондензирано мляко
- 50 грама какао
- 10 грама сода
За крема:
- 200 грама масло
- 100 грама какао
- 120 мл кондензирано мляко
За декорация:
- 100 грама шоколад
- 50-80 грама орехи
Начин на приготвяне:
1. Направете първо тестото. Използвайте миксер - ще ви е по-лесно. Разбийте първо яйцата в дълбока купа, след това добавете сметаната и кондензираното мляко. Пресейте брашното отделно заедно с какаото и содата и добавяйте след това към сместа бавно и при непрестанно разбъркване.
2. Намазнете кръгла тава, набрашнете я и печете блата за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Ако след теста с клечката за зъби решите, че е недопечен - пуснете го още 5-6 мин. до готовност.
3. След като извадите блата, оставете го да се охлади и с остър нож за хляб го разделете на две еднакви части по дължина.
4. Пригответе крема като размекнете маслото на водна баня без да завира и разтворите в него при непрестанно бъркане какаото на прах и кондензираното мляко. Намажете тортата веднъж по средата между двата блата, за да се създаде спойка и веднъж от цялата външна част.
5. Поръсете сладкиша с настърган шоколад и натрошени ядки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ