Регистрация

Бърза и лесна торта с ядки и шоколад

Бърза и лесна торта с ядки и шоколад
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2493

Шоколадова семейна торта за начинаещи готвачи и сладкари.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 грама брашно
  • 230 грама захар
  • 250 мл заквасена сметана
  • 2 яйца
  • 130 мл кондензирано мляко
  • 50 грама какао
  • 10 грама сода

За крема:

  • 200 грама масло
  • 100 грама какао
  • 120 мл кондензирано мляко

За декорация:

  • 100 грама шоколад
  • 50-80 грама орехи

Начин на приготвяне:

1. Направете първо тестото. Използвайте миксер - ще ви е по-лесно. Разбийте първо яйцата в дълбока купа, след това добавете сметаната и кондензираното мляко. Пресейте брашното отделно заедно с какаото и содата и добавяйте след това към сместа бавно и при непрестанно разбъркване.

2. Намазнете кръгла тава, набрашнете я и печете блата за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Ако след теста с клечката за зъби решите, че е недопечен - пуснете го още 5-6 мин. до готовност.

3. След като извадите блата, оставете го да се охлади и с остър нож за хляб го разделете на две еднакви части по дължина.

4. Пригответе крема като размекнете маслото на водна баня без да завира и разтворите в него при непрестанно бъркане какаото на прах и кондензираното мляко. Намажете тортата веднъж по средата между двата блата, за да се създаде спойка и веднъж от цялата външна част.

5. Поръсете сладкиша с настърган шоколад и натрошени ядки.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта