Регистрация

Българско зимно мезе с телешки крачета и дреболии

Българско зимно мезе с телешки крачета и дреболии
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 4131

Желирано телешко месо в стил пача с чесън, магданоз, моркови и дафинов лист.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг телешки дреболии (черен дроб, сърце, бял дроб, черва и др. по желание)
  • 2 телешки крачета
  • 2 големи моркова
  • 1 глава лук
  • връзка пресен магданоз
  • дафинови листа на вкус
  • зърна черен пипер на вкус
  • 1 глава (8-12 скилидки) чесън

Начин на приготвяне:

1. Жарнете за малко телешките крачета и след това изстържете месото от тях.

2. Нарежете и останалата карантия, добавете кокалите от краката, сложете всичко в тенджера с много вода, така че да закрие с около 10 см. цялото месо и пуснете да се вари на умерен до слаб огън за 6 часа.

3. След това добавете дафиновия лист, морковите и лука, нарязани на кубчета и зърната черен пиер. Варете още час.

4. Изгребете излишната пяна от повърхността на водата, прецедете и запазете бульона, отстранете дафиновите листа, кокалите и черния пипер и нарежете месцата на още по-ситно.

5. Върнете в бульона и варете още 20 минути.

6. Нарежете чесъна и магданоза вече на спрян огън и изсипете горещата смес в голяма тава.

7. След като се охлади, приберете в хладилник да стегне за 24 часа.

8. После сервирайте като мезе, нарязано на кубчета. Чак сега можете да осолите, защото в противен случай желето няма да се образува.

 

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта