Регистрация

Бутерки с канела и зеленища

Бутерки с канела и зеленища
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1486

Странни сладки банички с лапад или спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто
  • 150-200 г бейби спанак или лапад (може и смес от двете)
  • 1 лимонова кора
  • канела на прах
  • 50 г масло
  • 4 с.л. захар
  • 4 с.л. галета
  • 1 жълтък
  • 1 ч.л. мед

Начин на приготвяне:

1. Разтворете тестото и с помощта на кръгъл нож за пици изрежете 16 еднакви квадрата от него.

2. Зелените листенца измийте и наситнете.

3. 8 от 16-те квадрата посипете с 1/2 с.л. галета, отгоре с лимонова кора и по съвсем малко канела.

4. И сега идва странната част. Сложете отгоре наситнените зеленища и посипете с по 1/2 с.л. захар. Накрая сложете по резен масло.

5. Разбийте жълтъка с малко топла вода, намажете крайщата на страните на долните квадрати, захлупете с останалите 8 квадрата и застъпете със зъбците на лъжица. Прехвърлете в голяма тава, застлана с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

6. Към останалия жълтък от залепването добавете меда, разбийте хубаво и с тази смес намажете капачетата на бутерките. По желание направете дупки със зъбците на вилица.

7. Печете докато се образува апетитна златиста коричка. Отнема около 20-25 минути. По желание поднесете с мармалад, още мед или поръска от пудра захар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта