Регистрация

Бурито с бекон и пържени картофки

Бурито с бекон и пържени картофки
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5894

Бурито, пълнено с яйчена смес от зеленчуци, подправки и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 жълтъка
  • 1 с.л. прясно мляко
  • 1 с.л. магданоз
  • 1 с.л. пресен кориандър (листа)
  • 1 домат, без семена, нарязан
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 2 питки тортила (достатъчно големи като за бурито)
  • 1 голям картоф за пържене, нарязан на кръгчета
  • 1 1/2 с.л. лъжици масло, разделено на 2
  • пуешки бекон (или друг бекон по избор)
  • зехтин
  • морска сол

Начин на приготвяне:

1. Сложете мъничко от зехтина в голям тиган. Прибавете половината от маслото и намажете с него дъното.

2. Сложете картофите в тигана в кръг (може и на 2 реда). Наръсете ги с малко сол. Запържете докато долния ред се зачерви (около 8-10 минути).

3. Обърнете, така че да се зачервят и от горната страна. Ако сте ги наредили на 2 реда, опитайте първо да прехвърлите горния ред отдолу. Гответе още 6-8 минути.

4. В зависимост от броя на кръгчетата, обръщайте многократно, така че всяко от картофчетата да е изпържено и от двата края. Запържете ги до златисто и докато са съвсем омекнали –още около 3-5 минути.

5. Докато се пържат картофите, сложете тортилите във фурната на слаб огън колкото да се стоплят.

6. Разбийте жълтъците с млякото. Добавете чесъна, кориандъра, магданоза и доматите. Оставете настрани.

7. Намажете дъното на друг тиган с малко мазнина. Наредете на дъното пуешки бекон и го запържете до златисто, обърнете го от другата страна и запържете за още малко – около 2-3 минути от всяка страна.

8. Натрошете бекона и го прибавете към яйцата, разбийте. Върнете веднага яйчената смес в същия тиган, в който сте пържили бекона и разбъркайте докато яйцата се стегнат до желаната от вас степен – твърди или леко течни.

9. Извадете тортилите и разделете яйцата на две – за всяка от питките. Завийте ги и ги сервирайте с пържените картофи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта