Бургер с фъстъчено масло и бекон
Вкусен сандвич с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 3 плоски кюфтета за хамбургери
- сол
- черен пипер
- 60 мл. майонеза
- лук (бял или червен)
- 3 листа маруля
- 1 с.л. фъстъчено масло
- 150 г бекон
- 3 кръгли или дълги хлебчета за хамбургери
Начин на приготвяне:
1. Запържете бекона до желаната хрупкавост. Натрошете го на парчета.
2. Овкусете кюфтетата за хамбургер със солта и черния пипер и ги изпържете или изпечете до готовност.
3. Сложете в малка купичка фъстъченото масло и го загрейте – само за 30 секунди до 1 минута. Важно е да се стопли достатъчно, че да може да се намаже.
4. Когато кюфтето е готово, пристъпете към сглабянето. Намажете и двете страни на хлебчето с майонеза, сложете лист маруля, лука и кюфтето. Залейте със затопленото фъстъчено масло и покрийте с бекон. Повторете и за другите два сандвича.
5. Сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ