Регистрация

Бургер с гъби и сирене фета

Бургер с гъби и сирене фета
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2541

Пилешки сандвич със сирене и салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бургера:

  • 4 филии пълнозърнест пшеничен хляб или питки за хамбургери
  • 500 г пилешка кайма
  • 1 яйце
  • ½ ч.л. морска сол за готвене
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сушен магданоз
  • 1 скилидка чесън (накълцана)
  • 2 филии сирене фета

За гарнитурата:

  • 10 бр. култивирани печурки (нарязани на филийки)
  • 1 малка глава лук (нарязана на филийки)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Запържете в тиган с малко масло.

2. Докато хлябът се запържва, запържете гъбите и лука в отделен тиган с малко зехтин. Изчакайте, докато гъбите потъмнеят малко, преди да ги посолите, така че да не станат прекалено сочни.

3. В една купа смесете с ръце продуктите за бургера без сиренето. Разделете ги на две и оформете 2 плоски кюфтета. Направете малка вдлъбнатина в центъра на всяко кюфте, за да запази формата си, когато го опечете. Досега хлябът трябва вече да е станал хрупкав, отстранете го от котлона и го оставете настрана. Увеличете степента на котлона до средно висока, пържете кюфтетата в същия тиган 5-6 мин. от едната страна. Обърнете ги и сложете сирене фета отгоре. Пържете още 5-6 мин. Може да се наложи да намалите малко огъня, когато печете от другата страна.

4. Подредете бургера. Изсипете малко дижонска горчица и майонеза върху хляба, ако желаете. Сложете кюфтето върху едната филия, сложете върху него запържените гъби и лук и покрийте с втората филия хляб. Сервирайте със зелена салата сорт Ромейн и домати.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта