Регистрация

Буженина - печено свинско по руска технология

Буженина - печено свинско по руска технология
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2786

Свинско с чесън и майонеза във фолио на бавен огън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг крехко шаресно свинско без кост (основно за тази рецепта се използва месото между ребрата и кожата, но можете да изберете и друга мръвка от прасето)
  • 150 г майонеза
  • 2 глави чесън
  • сол, пипер, мащерка, лют пипер и други подправки, които обичате

Начин на приготвяне:

1. Измийте месото и го надупчете с вилица по всички повърхности. Почистете едната глава чесън, шпиковайте месото и приберете скилидките в дупките. Втората глава чесън почистете, минете през преса и обтрийте с нея месото. Смесете майонезата и подправките и намжете хубаво мръвката.

2. Увийте местото в алуминиево фолио. Сложете няколко пласта фолио за по-сигурно. Трябва да сте убедени, че сосът, който се образува при печенето няма да изтече или да се изпари. Това е една от основните тънкости на готвенето на тази рецепта. След това поставете вързопа в тавичка и оставете вкусотията да се готви във фурна на 180-190 градуса за 2 и 1/2 часа.

3. Спрете фурната, но не бързайте да вадите месото, нито да го разгръщате от фолиото. Нека постои в печката още 40 минути, пък дори и час. Това е времето, в което мръвката дърпа обратно в себе си отделилия се по време на печене сос. Само така ще стане уникално сочна и неустоимо вкусна.

А сега е време да наточите червено вино, защото това месце моли да бъде хапнато в компанията на бакхусовия еликсир.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта