Регистрация

Бриам - печени зеленчуци със сирене по средиземноморски

Бриам - печени зеленчуци със сирене по средиземноморски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 161

Картофи на фурна със сирене и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 500 г сладки чушки (различни цветове по възможност)
  • 600 г тиквички
  • 600 г патладжани
  • 700 г червени твърди домати
  • 600 г картофи
  • 4-5 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. риган (сух)
  • 1 ч.л. мента
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 80 мл зехтин за готвене
  • 300 г бяло сирене
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на не много тънки шайби и изсипете в тава.

2. Чушките, патладжаните, тиквичките и доматите измийте много добре. Нарежете чушките на едри парчета, като предварително почистите от семките. Патладжаните и тиквичките разполовете през средата по дължина и след това нарежете на полумесеци с дебелина около 2,5 см. Прибавете тези зеленчуци в тавата.

3. Доматите разполовете, почистете точиците, всяка половинка разрежете през средата и после нарежете на 4 или 6 парчета - зависи от големината на доматите. Трябва да станат колкото едри хапки. Изсипете при останалите продукти.

4. Картофите обелете, измийте и нарежете на парчета - по-малки от домата. Добавете към ястието.

5. Остана да нарежете на тънки шайби скилидките чесън и да поръсите с тях.

6. Овкусете със сол, пипер, риган, дафинов лист и мента и разбъркайте.

7. Залейте със зехтина, покрийте тавата с алуминиево фолио и печете 45-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

8. Разгърнете фолиото, поръсете ястието с натрошено бяло сирене и върнете във фурната на същата температура, но вече без фолио. Трябва да се запче за 10-тина минути.

9. След изваждане поръсете с листенца пресен магданоз и сервирайте.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта