Регистрация

Бонбони с кокос, кондензирано мляко и ядки



Бонбони с кокос, кондензирано мляко и ядки
Средно   |   Порции 15-25 броя   |   Видяна: 1161

Домашни бонбони тип Рафаело с кокосови стрърготини и сърцевина от ядка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бонбони с кокос - особено ако имате кокосов орех, чиято вода сте си сръбнали със сламка и се чудите какво да правите с ядливат част на плода, можете да си спретнете тези бонбони, показани от канала Dazzle Spoon. За целта си рендосайте 300 г от обеления кокос. Можете да си купите директно 200 г кокосови стърготини и да не се занимавате с рендосването. Защото след като настържете плода трябва да разпределите стърготините и да ги изсушите - или на фурна на 60-70 градуса за 1 час или за три дни на стайна температура. После трябва да смелите в чопър, за да не са прекалено едри. Май вариантът с кокосови стърготини от магазина е доста по-лесен?

В касерола или неголяма тенджера разтопете маслото, добавете 2/3 от стърготните и залейте с кондензирано мляко. Ако използвате неподсладено, добавете захар. Ако е обикновено, не подслаждайте повече. Бъркайте докато сместа се сгъсти. Ако остане прекалено рядка, добавете още стърготини или 1 ч.л. царевично нишесте. Не е нужно да кипва. Махнете от огъня и охладете колкото да не пари на пръстите.

С мокри ръце гребвайте от сместа, слагайте по ядка в средата - с лешници е най-лесно да се оформи кръгла форма и завивайте на бонбон. Овалвайте в още кокосови стърготини и редете в чиния. Приберете в хладилник, за да се стегнат хубаво.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта