Регистрация

Богато постно минестроне с два вида фасул

Богато постно минестроне с два вида фасул
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 704

Студена лятна италианска супа минестроне с бял боб, зелен фасул, паста и зеленчуци в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 средни глави лук - около 140-150 г общо
  • 2 стебла целина
  • 2 моркова - около 240-250 г общо
  • 2 ч.л. сол (преценете дали бульонът ще е солен и намалете количеството, ако е необходимо)
  • 2/3 ч.л. млян черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 100-150 г замразен зелен фасул
  • 400 г консерва бял боб (отцедено количество на зърната)
  • 800 г консерва домати на кубчета в доматен сос
  • 1 ч.л. с връх сушена мащерка
  • лют пипер на вкус (около 1/2 ч.л.) и по желание
  • 1-2 дафинови листа
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 л зеленчуков бульон (ако е солен, внимавайте с добавянето на сол; можете да разтворите 2 кубчета във вряла вода)
  • 1 ч.л. захар
  • 120 г макарони, фиде или друга дребна паста

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и чесъна, морковите нарежете на тънки полумесеци, селърито - на малки кубчета, отцедете си зърната боб от соса на консервата.

2. В тендежра сипете зехтина и включете котлона на средна степен. Още преди да е загряла мазнината добавете лука, моркова и целината и бъркайте докато зацвърчи. След това си засечете още 8 минути и мешайте периодично.

3. Добавете чесъна, сол и пипер, замразения фасул, отцедения боб от консерва и залейте с доматите. Размешайте.

4. Овкусете с мащерка, лют пипер, дафинов лист и риган. Залейте с бульона. Ако е подгрят - по-добре. Щом кипне, намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и оставете да къкри 20 минути.

5. Сипете захарта и добавете избраната от вас паста. Оставете да се готви още толкова време, колкото е указано на опаковката на макароните или фидето.

6. Можете да консумирате както топла, така и студена.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта