Регистрация

Боб с пилешко и спанак



Боб с пилешко и спанак
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1244

Бобена супа с пилешки бутчета и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.01.2018

Супа от пилешки бутчета с боб, домати, праз лук и спанак готвят Лора и Стоян, за да покажат как две любими чорби - бобена и пилешка могат да съществуват във вкусна симбиоза. Хубавото на тази супа е, че можете да си сварите бутчетата предварително и да сглобите ястието чак когато дойде време да се хапва - така хем ще е прясно и топло, хем няма да ви отнеме много време.

Пилешките бутчета се варят в голямо количество неподсолена вода в компанията на дафинов лист и лук чак докато месото започне да се отделя от костта. След това се охлаждат и накъсват на хапчици, а бульона се прецежда. В зехтин се запържват наситнени червени печени чушки с чесън, целина и праз лук. Щом хванат загар, се добавя доматен концентрат, а след това се заливат с бульона и се овкусяват със сол, риган, розмарин и мащерка. Оставят се да покъкрят за 30-тина минути.

Добавя се консерва белени домати, свареното пилешко месо и отцедените зърна боб от консерва. Всичко завира заедно, а на финала влиза и свежата нотка - листенца бейби спанак. Ястието се маха от котлона и е готово за сервиране.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта