Регистрация

Боб с киноа в тиквено пюре



Боб с киноа в тиквено пюре
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 115

Постна яхния с боб в доматен сос с тиква и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Една различна и модерна българска боб яхния се готви в Кухнята на Звездев, където традиционната за родните рецепти съставка - бобът, се комбинира с киноа и се готви в компанията на пюрирана тиква, домати и печени чушки. С аромат на лук и кимион, ястието напомня за типичните бобени рецепти, но не съвсем...

В тенджера се запържват белени наситнени печени червени чушки. Към тях се добавят нарязани лук и моркови, овкусява се с червен пипер, пържи се до омекване и се залива с домати от консерва. Добавя се вода, киноа, нарязана на едро тиква и зърна царевица. Готви се до омекване на тиквата. Парчетата се вадят в отделен съд, заливат се с част от бульона и се пюрират. Връща се обратно в съда и се добавя сварен или консервиран боб. Овкусява се с кимион и риган и се оставя да покъкри.

А след сгъстяване на бульона и пълно омешване на вкусвете, ястието се сервира в купички и може да играе ролята както на полезен обяд, така и на лека и постна вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта