Регистрация

Бифтек с гъби и лук

Бифтек с гъби и лук
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4207

Бифтек на тиган, залят с гъбен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   2 хубави крехки телешки пържоли
  •   3 с.л. зехтин
  •   морска сол и смлян черен пипер
  •   2 с.л. масло
  •   250 г гъби (по ваш избор), нарязани на едро
  •   2 големи глави лук, нарязан на тънки кръгчета
  •   1/2 сухо червено вино
  •   1/4 чаша телешки или пилешки бульон
  •   2 с.л. пресен магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

1. Намажете бифтека със зехтина, овкусете го със сол и черен пипер.

2. Нагрейте голям незалепващ тиган почти докато започне да пуши.

3. Прибавете 1 с.л. зехтин и сложете бифтека.

4. Гответе на силен котлон, обърнете го два пъти, така че да се зачерви добре отвън, а отвътре да остане полусуров – около 12 минути.

5. Прехвърлете бифтека в чиния, покрийте го с фолио и го оставете настрани.

6. В същия тиган загрейте останалите 2 с.л. зехтин и добавете 1 с.л. масло.

7. Сложете в тигана гъбите, овкусете ги със сол и черен пипер и ги оставете да се готвят на средно силен огън докато омекнат. Внимавайте да не загорят.

8. Прибавете малко винен оцет, разбъркайте и изчакайте да се изпари.

9. Прибавете червеното вино и изчакайте докато почти се изври – около 5 минути.

10. Прибавете бульона и останалата 1 с.л. масло.

11. Нарежете бифтека напряко на влакната. Разпределете върху него лучено-гъбената смес.

12. Сервирайте с гарнитура от картофено пюре и грах.

 

Източник:opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта