Регистрация

Битербален - панирани агнешки кюфтета



Битербален - панирани агнешки кюфтета
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1473

Агнешки крокети със сос по рецепта от Фландрия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.03.2018

Вкусни топчета от агнешко месо с подправки и апетитна хрускава коричка, поднесени с млечен сос с чесън и джоджен готвят Лора и Стоян. Това е рецепта за агнешки кюфтенца или битербален от агнешко месо. Битербален е вид кюфте с панировка, което е идеално бирено мезе, но може да изпълни и функцията на основно ястие, стига да се сервира по-голяма порция.

Първо сваряваме ягнешка плешка като бульона овкусяваме със сол и пипер, клонка мащерка, моркови, целина и лук. Отпенваме по време на варенето, а след като месото е готово, почистваме и накъсваме на хапки. Прецеждаме си и част от ароматния бульон. Месото се овкусява със счукани в хаванче запечени бахар, кориандър и кимион. Приготвя се сос от разтопено масло, в което се запържва брашно и къкри с прецедения бульон. Сосът се обогатява с жълтъци и рендосан кашкавал и се изсипва върху месото, за да служи за спойка на кюфтетата.

А те се правят кокетни и кръгли, овалват се в брашно, после в разбити яйца, след това в галета и се пържат на маслена баня. По желание кюфтенцата се поднасят със сос от цедено кисело мляко с капки сок от лайм, намачкан чесън, наситнен пресен джоджен, сос Хариса и малко сол. А сега си представете вкусовата идилия, която представлява това ястие.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта