Регистрация

Битербален - панирани агнешки кюфтета



Битербален - панирани агнешки кюфтета
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1803

Агнешки крокети със сос по рецепта от Фландрия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.03.2018

Вкусни топчета от агнешко месо с подправки и апетитна хрускава коричка, поднесени с млечен сос с чесън и джоджен готвят Лора и Стоян. Това е рецепта за агнешки кюфтенца или битербален от агнешко месо. Битербален е вид кюфте с панировка, което е идеално бирено мезе, но може да изпълни и функцията на основно ястие, стига да се сервира по-голяма порция.

Първо сваряваме ягнешка плешка като бульона овкусяваме със сол и пипер, клонка мащерка, моркови, целина и лук. Отпенваме по време на варенето, а след като месото е готово, почистваме и накъсваме на хапки. Прецеждаме си и част от ароматния бульон. Месото се овкусява със счукани в хаванче запечени бахар, кориандър и кимион. Приготвя се сос от разтопено масло, в което се запържва брашно и къкри с прецедения бульон. Сосът се обогатява с жълтъци и рендосан кашкавал и се изсипва върху месото, за да служи за спойка на кюфтетата.

А те се правят кокетни и кръгли, овалват се в брашно, после в разбити яйца, след това в галета и се пържат на маслена баня. По желание кюфтенцата се поднасят със сос от цедено кисело мляко с капки сок от лайм, намачкан чесън, наситнен пресен джоджен, сос Хариса и малко сол. А сега си представете вкусовата идилия, която представлява това ястие.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ПИЛЕ
  2. калкан
  3. лук
  4. Яйца
  5. 30
  6. АНИ
  7. бамбук
  8. 120
  9. Пре

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта