Регистрация

Бисквитки с шоколад и карамел

Бисквитки с шоколад и карамел
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3505

Бисквити с мюсли, карамел, шоколад и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г мюсли
  • 200 г карамелен чипс (или карамелизирана кафява захар)
  • 550 г пудра захар
  • 1/8 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чист екстракт от ванилия
  • 4 големи белтъка
  • 50 г масло, размекнато
  • 200 г тъмен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°С.

2. Разбийте карамеления чипс, пудрата захар и солта в купата на електрически миксер. Смесете ванилията и белтъците в измервателна чаша или купа и бавно прибавете към сместа, като разбивате на ниска скорост. Увеличете на средна и бийте докато се получи лъскава смес - около 2 мин. Прибавете мюслито и разбъркайте.

3. Сложете по 1/4 ч.ч. от течното тесто на разстояние около 5-7 см в голяма тавичка за печене, покрита с пергаментова хартия. Намалете фурната на 160°С и печете докато повърхността на бисквитките се напука леко и са твърди на пипане -  около 16 мин. Охладете бисквитките върху пергаментовата хартия, върху решетка, обърнете и внимателно ги отлепете от хартията.

4. Върнете фурната на 180°С и повторете процеса с останалото течно тесто.

5. Когато бисквитките са напълно охладени, увийте ги хубаво, разделени от пергаментова хартия. Можете да замразите за 3-6 седмици.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта