Регистрация

Бисквитки с кленов сироп

Бисквитки с кленов сироп
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 3211

Домашни бисквитки с канела и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3/4 ч.ч. масло, разтопено
  • 1/2 ч.ч. бяла захар
  • 1/2 ч.ч. тъмна кафява захар
  • 1 яйце
  • 1/8 ч.ч. меласа
  • 1/8 ч.ч. кленов сироп
  • 2 ч.ч. универсално брашно
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 ч.л. смляна канела
  • 1 ч.л. смлян карамфил
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. смляно индийско орехче
  • 1/2 ч.ч. кленова захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. В средна купа, смесете разтопеното масло, всички видове захар и яйцето, докато се получи гладка смес. Прибавете меласата и кленовия сироп. Смесете с брашното, содата за хляб, солта, канелата, карамфила, джинджифила и индийското орехче и прибавете към кленовата смес. Покрийте и охладете тестото за 1 час.

2. Загрейте предварително фурната до 190ºС. Направете малки топки с големина на орех от тестото и ги оваляйте в кленовата захар. Сложете бисквитките на разстояние 5 см една от друга в намаслена тавичка за печене.

3. Печете 7 - 8 мин. (в зависимост от фурната) в предварително загрятата фурна, докато се разпукат отгоре. Охладете върху решетка и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта