Бисквитки с кленов сироп
Домашни бисквитки с канела и джинджифил.
Необходими продукти:
- 3/4 ч.ч. масло, разтопено
 - 1/2 ч.ч. бяла захар
 - 1/2 ч.ч. тъмна кафява захар
 - 1 яйце
 - 1/8 ч.ч. меласа
 - 1/8 ч.ч. кленов сироп
 - 2 ч.ч. универсално брашно
 - 1 ч.л. сода за хляб
 - 1/2 ч.л. сол
 - 2 ч.л. смляна канела
 - 1 ч.л. смлян карамфил
 - 1 ч.л. смлян джинджифил
 - 1 ч.л. смляно индийско орехче
 - 1/2 ч.ч. кленова захар за овалване
 
Начин на приготвяне:
1. В средна купа, смесете разтопеното масло, всички видове захар и яйцето, докато се получи гладка смес. Прибавете меласата и кленовия сироп. Смесете с брашното, содата за хляб, солта, канелата, карамфила, джинджифила и индийското орехче и прибавете към кленовата смес. Покрийте и охладете тестото за 1 час.
2. Загрейте предварително фурната до 190ºС. Направете малки топки с големина на орех от тестото и ги оваляйте в кленовата захар. Сложете бисквитките на разстояние 5 см една от друга в намаслена тавичка за печене.
3. Печете 7 - 8 мин. (в зависимост от фурната) в предварително загрятата фурна, докато се разпукат отгоре. Охладете върху решетка и поднесете.



		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ