Регистрация

Бисквити с канелена захар

Бисквити с канелена захар
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 3030

Маслени канелони радват сетивата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ ч. ч. масло
  • ½ ч. ч. твърда мас
  • 1 ½ ч. ч. захар
  • 2 яйца
  • 2 ¾ ч. ч. брашно
  • 2 ч. л. винен камък (калиева сол на винената киселина)
  • 1 ч. л. сода
  • 1/4 ч. л. сол
  • 4 с. л. захар
  • 4 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

Излизат около 50 бройки.

1. Загрейте фурната на 190 С.

2. Квекеге вакрого, вакга, дафапга и яйцата и разбъркайте добре.

3. Пресейте брашното, винения камък, содата и солта в една купа.

4. Постепенно прибавете сухите към мокрите съставки. Разбъркайте добре.

5. Смесете захарта и канелата в плосък съд.

6. Разточете от тестото на топчета колкото орех. Оваляйте топчетата в канелена захар.

7. Сложете ги на разстояние 4 см. едно от друго в намазана с мазнина тавичка за печене.

8. Запечете за 8-10 минути. Бисквитите трябва да са със златист цвят, но все пак меки.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта