Регистрация

Бисквити за кафе с парченца шоколад



Бисквити за кафе с парченца шоколад
Средно   |   Порции 18 броя   |   Видяна: 1081

Американски бисквити с парченца шоколад и ядки или сладки с шоколадови капки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Любимата чаша кафе през почивните дни има нужда от една-две хрупкави бисквитки с шоколад, които да я придружат в носенето на наслада на своя притежател. Вместо да се доверявате на хранителните производители за качеството на любимите сладки, опитайте да ги направите у дома си, като знаете какво точно сте сложили в тях. А как да се справите със забавната и сложна на вид задача с домашни сладки по американски, показва Миро в канала Готвене за начинаещи.

Извадете от по-рано 100 г масло и 1 яйце от хладилника, за да се темперират добре. След това си измерете 75 г кафява захар, 60 г бяла захар и 120 г брашно. Смелете си в чопър 100 г лешници, бадеми или други ядки по избор и можете да преминете към същинското готвене, заредени с миксер и купа.

В купата изсипете захарта и мекото масло. Добавете ванилия и разбийте. Чукнете яйцето и разбийте отново. Добавете брашното и половин ч.л. сода, погасена в 1 с.л. кисело мляко. Разбийте пак. После посипете с ядките и 170 г шоколадови капки или нарязан на парчета черен или бял шоколад и разбъркайте с шпатула. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 30-тина минути.

Тестото разпределете на топчета върху тава, застлана с домакинска хартия като спазите отстояние между отделните бисквити, защото ще се разлеят. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 9 минути. Изчакайте след изваждане още 20-тина минутки, за да се отпуснат и да станат хрупкави и сервирайте с любимото кафе или чай. Не че чаша червено вино няма да се върже добре с тези сладкиши. Гледайте видеото на Миро, за да разберете как точно се правят.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта