Регистрация

Бисквитена торта с шоколад и маскарпоне



Бисквитена торта с шоколад и маскарпоне
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 6390

Торта с бисквити, тиквено пюре и течен шоколад със сметана и маскарпоне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.10.2017

Бисквитените торти могат да бъдат освен лесен домашен сладкиш, и пищен десерт, в който да проличи майсторството на готвача. Сладкиш от втория вид показват Лора и Стоян, като правят царска бисквитена торта, взаимствана от идеята за сватбената торта на принц Уилям. Напоени в ароматно кафе бисквити се редуват с пюре от печена тиква, разтопен течен шоколад и крем със сметана и маскарпоне, за да се получи един неустоимо вкусен десерт роял.

Първо нарязваме тиквата на парчета, поръсваме със захар и пускаме да се пече във фурната. След това можем да си подготвим и ядките, като разтопим захар в тиган и добаим цели орехови ядки или нарязани на едри късчета. Можете да добавите лъжица течна сметана или ароматна подправка като канела. Но и без тях пак ще успеете да направите карамелизирани орехи. Щипка сол е задължителна за регулиране на вкуса. Ако имате едра сол - още по-добре. После орехите се вадят върху силиконов килим и се изчакват до охлаждане и стягане на карамела. Ето как се прави домашен орехов крокан.

Сметаната се разбива със захар на пяна, а после се смесва с маскарпоне и ванилия. Белият крем е готов. Изпечената тиква се пюрира - ето го и жълтият крем. Течният шоколад за черния пласт се разтапя на стайна температура. Приготвяме си и соса за напояване на бисквитите като смесваме студено еспресо с бренди и канела. А после просто редим сладкиша.

Ред напоени бисквити, ред сметанов крем, ред шоколад и ред тиквено пюре. Продължаваме така до изчерпване на количествата, като завършваме с белия крем. А при поднасяне просто поръсваме с карамелизирани орехи.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта