Бекон с кленов сироп
Необходими продукти:
- 6 дебели резена бекон
- 1/3 ч.ч. лека меласа или чист кленов сироп
- 3 с.л. нехидрогенирано масло, на стайна температура
- 2 телешки стека (всеки с дебелина около 2,5 см)
Начин на приготвяне:
1. Постелете грила с фолио и нарежете бекона на половинки. Печете около 5 мин. от всяка страна. Проверявайте го от време на време, за да не загори.
2. След като се изпече - трябва да е съвсем леко хрупкав - го прехвърлете в сгъната салфетка или кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината. Оставете поне 10-15 мин. да се охлади.
3. Нарежете бекона и го сложете в малка купа и добавете маслото и кленовия сироп. Разбъркайте докато се смесят и поръсете на вкус със сол и пипер. (Можете да направите това 1 ден предварително. Покрийте и охладете. Преди да използвате, уверете се, че е на стайна температура.)
4. Включете грила. Овкусете пържолите със сол и пипер. Изпечете до желаната готовност - около 5 мин. от всяка страна за средно изпечено.
5. Сложете ги в чиния и полейте с приготвения маслено-кленов сироп и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ